goed om te weten

YOGA!

wat is yoga?

Yoga bestaat al meer dan 5 duizend jaar en komt zoals velen weten oorspronkelijk uit India. Waar de eerste yogi’s de verbinding met zichzelf en de natuur om zich heen probeerden te versterken. Zij observeerden de natuur en dieren, de bewegingen die de dieren maakten en gingen ze “na-apen”. Langzamerhand kregen de yoga houdingen vorm en ook bij passende namen, je zult je vast wel eens hebben afgevraagd hoe ze op die creatieve namen kwamen.

Hierdoor kent yoga vele definities, en er wordt regelmatig een nieuwe definitie geformuleerd. Zo betekent het sanskrit woord “yuj” verbinden of samenvoegen.  In de loop der jaren werd yoga een manier om het lichaam en de geest te verbinden.

Soorten yoga

Voor iedereen is er wel een gepaste vorm van yoga, zo heb je hatha yoga, vinyasa yoga, yin yoga, maar ook een hele andere stroming zoals kinderyoga. Hieronder kun je een kort overzicht terugvinden van de definities van yoga die je bij mij kunt volgen:
01.

Vinyasa Yoga

Bij vinyasa yoga voer je de asana’s (houdingen) uit in een flow gebaseerd op je ademhaling.

Het is een actieve yogastijl waarbij je zeker warm wordt en (waarschijnlijk) gaat zweten!

Je werkt aan je spierkracht én conditie, elke les is anders en heeft een andere focus: zo kan het bijvoorbeeld een bepaalde spiergroep of een thema zijn.

02.

Yin yoga

Bij yin yoga gaat het minder om de spierkracht die je opbouwt, maar meer om het loslaten van spanningen en stress die je misschien voelt. Een yin yogales bestaat uit verschillende houdingen waar je enkele minuten in blijft liggen, hierdoor ga je dieper op het bindweefsel van je spieren in. Yin yoga wordt door velen als ontspannend en meditatief ervaren.

03.

Kinderyoga

Bij kinderyoga leren kinderen spelend hun lichaam en geest kennen en vinden ze manieren om te ontspannen. Een les kan heel verschillend opgebouwd zijn, zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld op avontuur gaan naar de jungle en daar de dierenhoudingen na doen, of gaan ze door samen te werken de houdingen uitvoeren. In speciale lessen kunnen er ook andere technieken worden gebruikt. Interesse? Neem contact op!

04.

Yin Yang Yoga

Yin Yang Yoga combineert deze twee stijlen in één les, wat resulteert in een evenwichtige en holistische oefening. Het begint meestal met Yang houdingen om het lichaam op te warmen en te versterken, gevolgd door Yin houdingen om diep te strekken en te ontspannen. Deze combinatie helpt om zowel het lichaam als de geest in balans te brengen, en bevordert een gevoel van rust en welzijn.

Visie & Missie

Visie

“Eenieder uitdagen om zichzelf te ontpoppen tot de prachtige die hij/zij is”

Missie

“Mensen de kans geven om zichzelf en anderen te leren kennen met openheid en te accepteren, terwijl je aan je geest en lichaam werkt”

Contact me

Onze locaties

Stiemensweg Gennep
Kerkstraat 15, Bergen (oude mariaschool)

Lestijden

Dinsdag
18u30 – 19u40 Vinyasa yoga
19u50 – 21u00 Vinyasa yoga

Donderdag
18u30 – 19u40 Yin yoga
19u50 - 21u00 Yin Yang yoga

Kinderyoga
Donderdag 17u15 - 18u15

Contact

Telefoon: +31 620915092
E-mail: info@borboletayoga.nl